15 Aralık 2020 Salı

Uyku Problemlerine Doğal Çözümler

 Uyku Problemlerine Doğal Çözümler


Uyku problemi çağımızda gerek teknolojik aletlerle geçirdiğimiz uzun süreler, gerekse stres nedeniyle hepimizin problemi olmaktadır. Tabi birde 24 saatlik çalışma sistemleri, gece çalışmalarımızda uyku bozukluklarına yol açan en önemli sebeplerdendir. Yine genetik rahatsızlığı bulunan bireylerde de uyku bozukluğu çok fazla olmaktadır. Peki daha iyi bir uyku için ne yapmalıyız ?



1- Kesinlikle akşam yemeklerinde ağır gıdalar tüketmeyin. Yediğiniz gıdalar sizin uyku kalitenizi etkileyen faktörlerin başında gelmektedir. Çünkü yattığınızda hala sindirimi devam eden gıdalar organlarınızı rahatsız ederek uyku kalitenizi düşürecektir. 



2- Her gün düzenli olarak aynı saatlerde yatağınıza girin. İnsan vücudu saat gibidir, her gün aynı düzeni oluşturduğunuzda bir süre sonra aynı saatte otomatik olarak uykunuzun geldiğini fark edeceksiniz. 



3- Egzersiz yapmak. Egzersiz yapmayı asla ihmal etmeyin. Vücudunuzu aşırıya kaçmadan yorun ki gece daha deliksiz bir uykunuz olsun. Tabi bu egzersizleri geç saatlerde yapmamaya dikkat edin. 



4- Ortamınızı uykuya uygun şekilde düzenleyin. Daha fazla melatonin hormonu için uyuduğunuz ortamın yeterince karanlık olduğundan emin olun. Ne kadar çok karanlık o kadar çok uyku hormonu ;)



5- Melatonin hormonu takviyesi alabilirsiniz. Vücudumuzun doğal yöntemlerle salgıladığı bu hormonu dışardan da eczanenizden alacağınız melatonin hormonuyla destekleyebilirsiniz. 



6- Bitki çayları tüketebilirsiniz. Ancak her bitki çayı masum olmadığı için eğer başka ilaçlar kullanıyorsanız doktorunuzun tavsiyesi ile almanız gerekmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder